Elektricien-Tiel
inductie-kookplaat-aansluiten

Hoe sluit je een inductiekookplaat aan?

Inductiekookplaten kunnen defect raken als ze niet goed zijn aangesloten, daarom is het verstandig om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen om ze aan te sluiten. Dergelijke apparaten zijn gevaarlijk als ze verkeerd zijn aangesloten en kunnen storingen veroorzaken.

Een perilex aansluiting op een inductiekookplaat
Voor het aansluiten van een inductiekookplaat is er een perilex aansluiting nodig. Zo’n aansluiting kan veel meer stroom leveren dan een normaal stopcontact. Doordat een perilex aansluiting meestal op twee groepen wordt aangesloten, krijgt deze meer stroom uit de groepenkast. Door de geringe kans op overbelasting kan er meer stroom geleverd worden. Het is ook nodig om aandacht te besteden aan de drie fasen van deze perilex-aansluiting, die al in nieuwbouwwoningen wordt geïnstalleerd. Inductiekookplaten kunnen vanwege plaatsgebrek niet altijd op groepenkasten worden aangesloten. Wanneer je een kookplaat op een groep aansluit, kan deze de groep overbelasten doordat er veel stroom nodig is. Ook het creëren van gevaarlijke situaties is hier een gevolg van.


Uitbreiden groepenkast bij aansluiting van een inductiekookplaat
Inductiekookplaten kunnen vanwege plaatsgebrek niet altijd op groepenkasten worden aangesloten. Wanneer je een kookplaat op een groep aansluit, kan deze de groep overbelasten doordat er veel stroom nodig is. Ook het creëren van gevaarlijke situaties is hier een gevolg van. Schakel ook een elektricien in als u een inductiekookplaat aansluit. Verder mag een inductiekookplaat niet op een normaal stopcontact worden aangesloten.

Aansluiten door een ervaren elektricien
Het is niet zo eenvoudig als je zou denken om een inductiekookplaat aan te sluiten op een perilex aansluiting. Het zal nodig zijn om nieuwe elektriciteit aan te leggen en uw groepenkast aan te passen. Elektriciens raden echter af om deze aansluiting of apparatuur zelf te installeren. Vanwege de mogelijkheid van gevaarlijke situaties wordt het niet aanbevolen. Schakel daarom Elektricien Tiel in, wij helpen u graag verder